Hírek, blog

Idén már tizennegyedik alkalommal indítottuk el a Candor flottát, hogy pontot tegyünk egy hosszú szezon végére. Együtt örültünk a késő őszi napsütésnek, a turisták tömegei nélkül csodáltuk meg az utunkba eső városkákat, és élveztük a néha enyhe, néha friss szeleket.

Tíz aktív Candor hajóval indultunk, és a Miu Miu, egy korábbi hajónk csatlakozott hozzánk, már új tulajdonosaival a fedélzeten. A csapat majdnem nyolcvan emberből állt, legtöbben régi ismerősök, de szép számmal voltak új vendégek is.

Első esténkre az új Kastel Stari kikötőt szemeltük ki magunknak, felavattuk a külső hullámtörő kikötőbakjait, ettünk egy jó vacsorát, éjszakába nyúlt a beszélgetés az asztalok mellett.

Másnap Rogoznica felé vettük az irányt, de a ragyogó napsütésben horgonyt dobtunk Drvenik Veli híres Krknjasi öblében. Legtöbben lubickoltak is a 22 fokos tengerben. Estére a rogoznicai városi kikötőt céloztuk meg, rajtunk kívül nem is nagyon volt hajó a városka partfalán. A vége felé járó Jugó is az északias útvonalat támogatta, így még másnap is affelé kerestünk uticélt.

Reggel sikerült egyszerre „rajtolnunk” a partfalról, ami minden résztvevőnek izgalmas tapasztalat volt, az itt készült drónfelvételeken is látszik, milyen látványos ennyi hajó, ha valóban flottaként mozog. Az esti kikötésre Prvic szigetét néztük ki, itt még nem voltunk ismerősök, de megjegyeztük magunknak, milyen szép kis sziget, kedves hely.

Másnap korán nekiindultunk, és az ébredő misztrállal célba vettük Komizát, Vis szigetét. Ez a kikötő nyáron már-már elviselhetetlenül zsúfolt, de most csak elvétve volt rajtunk kívül hajó a partfalon.

Reggel ki-ki tetszése szerint választott útvonalat, volt, aki a kék barlangot, volt, aki Stiniva és Budikovac szépségét nézte meg, de akadt, aki Hvar óvárosát látogatta meg egy fagyizás erejéig. Parádés időjárás, kifújt, 18-20 csomós misztrál repítette a vitorlázókat egész nap! Estére Stari Grad volt a pihenőhelyünk, itt a télire bekötött hajók miatt meg is töltöttük a szabad muringokat. Összefutottunk Méder Áronnal, és az ő szokásos októberi tanfolyamtúrájával is. Reggel itt készítettük el a hagyományos csoportképünket, utólag is elnézést Áronéktól a fáklyafüstért 😊

Péntek estére értünk Kastelára, ahol a kikötőben, a Spinakker étteremben várt bennünket az ünnepi vacsora. Mindenki elégedetten tért nyugovóra, nem maradt hiányérzetünk, másnap reggel jókedvűen indult haza a csapat. A búcsúzáskor mindenki kiemelte, hogy legközelebb is jön, mi pedig már most készülünk az alkalomra!

Idén a Candor család három tagja látogatott el a Zágrábban rendezett expóra. Késő esti érkezésünk után korán feküdtünk, hogy másnap bírjuk az előadások iramát. 

A reggeli megnyitó után szétszéledt a csapat három fele, mindenki a hozzá legtesthezillőbb előadásokat szemelte ki magának. David Tarvintól a hivatásos humor promótertől a munkahelyen alkalmazott humorról és annak jó hatásairól hallhattunk. Az előadás közben számtalanszor töltötte be a termet hangos nevetés, valamint gyakran bevonta a közönségét a beszéd közben. 

Nem sokkal később egyel komolyabb témáról hallottunk előadásokat. A Google hirdetésekről szóló Miroslav Varga előadása meglepően könnyen emészhető volt, sok vicces példával és annál is több hasznos tanáccsal. Az ezzel összefüggő következő előadás viszont az előző ellenkezője volt. Tényekkel és megannyi adattal mesélte el mondandóját Zorin Radovancevic (aki Miroslavval közösen alapított cégében dolgozik) a Google Analyticsről.

Semmi kívánni valót nem hagyott maga után az első nap fogyasztott ebéd, őszintén még tudtunk volna maradni. 

Teli hassal ebéd után Hannah Goldbergtől tanultunk új dolgokat, a közösségi média használatáról. Sok saját történettel és egy nagyon jó előadással zárta Hannah a napot, miután már csak egy beszélgetős panel maradt hátra más charter cégekkel.

Végül este eljött a várva várt nyitó esemény. A Booking Manager 20-ik születésnapját méltó módon ünnepeltük meg élő zenével, horvát sonkákkal és kenyérrel, valamint mértéktelen jó hangulattal. 

Közben a jelenlévő candorosok egy tagja meghívást nyert 5 előadótól, hogy egy privát vacsora keretében ismerkedjenek és beszélgessenek. 

 

A második napon egy kiadós reggeli után a szakmában jól ismert Frank Honan tartott előadást a yacht-charterben jelenlévő ISO sztandardról. Az előadásból megtudhattuk, hogy a Candornál bizony a nemzetközi sztandard a minimum! 

A nap folyamán részt vettünk egy Booking Manager szemináriumon is, ahol az új kiadás funkcióit mutatták be, majd személyesen is beszélgettünk két munkatársukkal. Sok kérdést és kérést átbeszéltünk, a segítőkész MMK-sokkal. 

Az újabban csodás ebéd után az üzleti kommunikációról és érzelmi intelligenciáról tanultunk, Jay Johnson csodás és interaktív előadásában. 

Az utolsó esti beszélgetős panel előtt még meghallgattuk Daniel Disney előadását a közösségi médián való értékesítésről és jelenlétről. 

Ez alkalommal már nem charter cégek, hanem ügynökségek vettek részt a beszélgetős panelen, egy izgalmasabb másfél óra érdekében. 

Végül későn, fárdatan, viszont annál tájékozottabban indultunk el hazafelé, otthagyva a környékbeli sajt- és borkóstolót. 

Köszönjük szépen Booking Manager, jövőre találkozunk!

Hamarosan érkezünk hírekkel az induló adománygyűjtésünkről!