AUSZTRÁL CSALÁDI SZPONZORÁLT LETELEPEDÉSI VÍZUMOK

Itt az azokról az ausztrál vízumokról tudhatsz meg információkat, amik a családtagok bevándorlásához bizonyulhatnak hasznosnak.

A családegyesítés egy olyan letelepedési opció, amiről sokan úgy gondolják, hogy számukra lehetőséget kínál az Ausztráliában való élethez az, hogy itt él rokonuk, családtagjuk.

A valóságban sajnos ez nem ilyen egyszerű, ugyanis meglehetősen elenyésző az esélye annak, hogy az Ausztráliában élő rokon sikeresen juttassa letelepedési vízumhoz a szóban forgó családtagot.

Az alábbiakban felsorolunk néhányat a leggyakoribb családi vízumok közül:

 

Ausztrál partnervízum

Az ausztrál partnervízum olyan párok számára nyújt letelepedési lehetőséget, akik valós párkapcsolatban élnek, és egyikük állandó letelepedési vízummal, vagy ausztrál állampolgársággal rendelkezik. Amennyiben a Bevándorlási Hivatal valósnak tekinti a kapcsolatot, akkor először egy úgy nevezett ideiglenes tartózkodási engedélyt kap a nem ausztrál partner, amivel teljes munkaidőben tud munkát vállalni Ausztráliában, tanulmányokat folytatni, stb. Két év elteltével, amennyiben a párkapcsolat még fennáll, úgy a szponzorált partner jogosulttá válik az ausztrál állandó letelepedési vízumra.

Ezenfelül szeretnénk megemlíteni, hogy az ausztrál Bevándorlási Hivatal liberális szemléletű és elismeri az egyneműek párkapcsolatát is.

 

Ausztrál gyermekvízum

Az ausztrál gyermekvízum azok számára nyújt letelepedési lehetőséget, akik 26 éven aluliak, és egyik szülőjük ausztrál állampolgár, vagy állandó tartózkodási engedélye van. A gyermeknek eltartottnak kell lennie, rendelkeznie kell tanulói jogviszonnyal, valamint egyedülállónak kell lennie.

 

Ausztrál szülővízum

Sokan szeretnék a Magyarországon maradt szülőjüket kihozni magukkal Ausztráliába, azonban ez a folyamat vagy rendkívül hosszú, vagy igencsak költséges.

Abban az esetben, ha az Ausztráliában élő gyermek állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik, vagy ausztrál állampolgár, akkor lehetősége van megszponzorálni a szüleit. Két módon teheti ezt meg. Az egyik, hogy a szülők felkerülnek egy igen hosszú (jelenleg 10-12 év) várólistára, a másik, hogy szülőnként kb. 50.000 AUD-t kell befizetniük ausztrál államnak, és ennek csak egy töredéke az, amit idővel az állam visszatérít.

A fentiekben felsorolt vízumtípusokon kívül létezik még számos egyéb családi alapú letelepedési vízum, azonban ezeknek a feltételeit csak nagyon kevesen tudják teljesíteni. Bővebb információkért fordulj irodáinkhoz.